DE ZORGSECTOR

In de zorg sector overlijden jaarlijks ruim 3.500 Nederlanders aan infectieziektes door het gebrek aan goede hygiëne binnen ziekenhuizen. In de zorg sector wordt te weinig gebruik gemaakt van preventief desinfecteren. Vaak wordt er pas goed gedesinfecteerd op het moment van een uitbraak.

 

Echter is het op zo’n moment al vaak te laat. Mensen kunnen namelijk al geïnfecteerd zijn en hierdoor pijn lijden of eventueel overlijden. Binnen de zorg sector worden grote oppervlakken vaak nog gedesinfecteerd met producten op basis van chloor of quads. Dit is natuurlijk niet wenselijk als er een patiënt aanwezig is in dezelfde ruimte en deze zodoende chloordampen inademt.

 

Het is algemeen bekend dat chloor niet goed is voor de mens en het milieu, echter was er tot op heden geen geschikt alternatief beschikbaar. Desinfectz wil met de Desinfectz MEDICAL PRO producten zorgen voor een ommekeer. Deze producten zijn namelijk niet schadelijk voor de mens en het milieu. Bovendien worden bacteriën en gisten door deze producten gedood binnen één minuut. Verder is naspoelen niet nodig en volstaat enkel het afnemen met een droge doek. Deze handeling bespaart tijd en levert zodoende een financieel voordeel op. De Desinfectz PRO producten zijn o.a. geschikt voor huisartsen, tandklinieken, ziekenhuizen en zorgcentra.