Foodsector

Goede hygiëne wordt steeds belangrijker, zo ook in de food sector. Vanuit de voedsel en warenautoriteit komen steeds vaker berichten over; E-coli’s in sushi, listeria bij slagerijen en salmonella in zalm.

Veiligheid moet voorop staan tijdens het consumeren van levensmiddelen. Hygiëne is daarom ook het belangrijkste aandachtspunt tijdens het hele productie proces. Verder zijn ook de controle op grondstoffen en de controle op het logistieke proces belangrijk. Het systeem brengt de risico’s in kaart maar beschrijft ook hoe deze gevaren te beheersen zijn in de individuele schakels van productieketens. Hygiëne wordt steeds belangrijker en staat daarom ook steeds vaker in het daglicht. Zo zie je steeds vaker berichten in de food sector naar voren zoals; E-coli’s in sushi, salmonella in zalm en listeria bij slagerijen.

In Nederland lopen jaarlijks ruim 700.000 mensen een voedselinfectie op. Daarom voert de NVWA controles uit bij bedrijven om te bekijken of zij zich aan de HACCP richtlijnen houden. Verder gaat de NVWA komend jaar extra controleren op het gebruik van toegelaten desinfectiemiddelen. Onlangs kwam het ‘Friponil’ schandaal aan het daglicht. Dit verduidelijkt wederom het belang van hygiëne en het gebruik van toegelaten desinfectiemiddelen.

Binnen de food sectoren wordt nog veelal gebruik gemaakt van producten op basis van; chloor, alcohol en quaternaire verbindingen. Desinfectz vindt deze producten achterhaald en wil met de Desinfectz PRO FOOD AREA producten zorgen voor een ommekeer. Deze producten zijn ontwikkeld op basis van biologisch afbreekbare stoffen als waterstof peroxide en melkzuur. Met deze producten worden bacteriën en gisten binnen twee minuten gedood. Verder is naspoelen niet nodig en volstaat enkel het afnemen met een droge doek. De Desinfectz producten zijn geschikt voor alle drank- en voedselverwerkende bedrijven, denk bijvoorbeeld aan: fruittelers, slagers en slagerijen.